سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ثمره دانش، خلوص در عمل است . [امام علی علیه السلام]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

زمزمه تاخیر در ارائه بودجه سال آینده

 - معاون پارلمانی رییس‌جمهور می‌گوید: دولت تلاش می‌کند در «وقت مقتضی» و تا اوایل دی ماه، لایحه بودجه سال 91 کل کشور را به مجلس تقدیم کند. محمدرضا میرتاج‌الدینی، البته تاکید کرد که این لایحه هنوز برای بررسی به هیات دولت هم نرسیده است. بر اساس قانون، دولت موظف است تا 15 آذر هر سال، لایحه بودجه سال بعد را تقدیم مجلس کند؛ اتفاقی که در سال‌های اخیر رخ نداده است و پارسال تقدیم بودجه حتی تا اسفندماه به تاخیر افتاد و باعث شد تصویب قانون بودجه 90 به بعد از تعطیلات نوروز موکول شود.

 

معاون پارلمانی رییس‌جمهور: لایحه بودجه تا اوایل دی ماه به مجلس ارائه می‌شود
زمزمه تاخیر در تقدیم لایحه بودجه 91
دنیای اقتصاد- با گذشت حدود یک هفته از آذر ماه، محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی رییس‌جمهور با اندکی عقب‌نشینی از وعده قبلی خود گفته است که دولت در تلاش است تا لایحه بودجه سال 91 را «در وقت مقتضی در آذر یا اوایل دی‌ماه» به مجلس ارائه کند.
دولت بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس (که قانونی لازم‌الاجرا به حساب می‌آید) موظف است لایحه بودجه هر سال را 15 آذر به مجلس ارائه کند. میرتاج‌الدینی هم پیش‌تر در آبان ماه اعلام کرده بود که دولت تلاش دارد بودجه 91 را در ظرف زمانی قانونی آن یعنی 15 آذر به مجلس ارائه کند. وی دلیل این تلاش دولت را در پیش بودن انتخابات مجلس عنوان کرده و گفته بود که با توجه به برگزاری انتخابات در 12 اسفند باید لایحه بودجه را به گونه‌ای تقدیم مجلس کنیم تا قبل از این زمان بخش اعظم آن در مجلس بررسی شود. اما با قرار گرفتن در ماه آذر و افزایش زمان اعلامی از سوی میرتاج‌الدینی تا دی‌ماه برای ارائه لایحه بودجه به نظر می‌رسد که باز هم دولت نتواند بودجه را در زمان مقرر قانونی به مجلس ارائه کند. دیر کرد دولت در ارائه لایحه بودجه در سال جاری این پیامد را در پی دارد که بررسی بودجه سال 91 با انتخابات مجلس نهم و تبلیغات کاندیداها تلاقی پیدا کرده و بررسی آن را به مانند بودجه سال 90 تا فروردین و اردیبهشت سال 91 به تاخیر بیندازد. لایحه بودجه سال 90 به لحاظ تاخیر دولت در ارائه آن به مجلس بودجه‌ای استثنایی بود. دولت در این سال، رکورد تاخیر در تقدیم بودجه را شکست و با 75 روز دیرکرد، لایحه آن را در اول اسفند ماه به مجلس تقدیم کرد. ارائه این بودجه با ارائه برنامه پنجم توسعه به مجلس و اولویت بررسی آن در صحن علنی همراه شد و در نتیجه فرصت بررسی کامل آن پیش از پایان سال 89 فراهم نشد و به همین دلیل نمایندگان برای دو ماه نخست سال 90، تنخواهی 20 هزار میلیارد تومانی برای دولت تصویب کردند تا بتوانند در سال جدید بودجه 91 را بررسی و تصویب کنند. هرچند تاخیر در ارائه بودجه اندک اندک به روالی عادی تبدیل شده و اراده تقدیم آن در موعد قانونی مقرر کمتر وجود داشته است؛ این بار نمایندگان به دلیل پیش رو بودن انتخابات مجلس و نیاز به فرصت برای حضور در حوزه‌های انتخابیه و انجام تبلیغات اصرار بیشتری برای بررسی زودتر یا به عبارت دیگر بررسی به موقع لایحه بودجه دارند. به همین دلیل هم رایزنی‌هایی را در این باره از یکی دو ماه پیش آغاز کردند. چه شهاب‌الدین صدر، نایب رییس مجلس در یکی از جلسات علنی آبان ماه مجلس اعلام کرد که هیات رییسه این موضوع را از چند ماه قبل در دستور خود داشته و دو نامه را هم به فاصله یک ماه به محمود احمدی نژاد نوشته است. حسین سبحانى‌نیا دیگر عضو هیات رییسه پیش از او گفته بود که مجلس تاکنون 3 نامه خطاب به رییس جمهور نوشته تا قوه مجریه حداکثر در ظرف زمان قانونى (15 آذر) لایحه بودجه را تقدیم نهاد قانون‌گذارى کند؛ چراکه اگر دولت دیرتر از 15 آذر لایحه بودجه 91 را به مجلس ارائه کند، احتمال آنکه ادامه رسیدگى‌ها به سال آینده موکول شود، وجود دارد.با این وجود، محمدرضا میرتاج‌الدینی روز گذشته گفت که دولت در تلاش است تا لایحه بودجه سال 91 را آذر یا اوایل دی ماه به مجلس ارائه کند. به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: رییس‌جمهور به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ابلاغ کرده تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بودجه را در جلسات آتی دولت مطرح کند تا پس از بررسی کلیات و جزئیات آن، به مجلس ارائه شود. وی خاطرنشان کرد: با توجه به انتخابات آتی مجلس ،دولت در تلاش است بودجه را در وقت مقتضی و زمانی که مجلس فرصت کافی برای بررسی آن تا قبل از انتخابات داشته باشد، ارائه کند. باید دید بد‌عهدی دولت در ارائه لایحه بودجه امسال جبران خواهد شد یا اینکه باز هم شاهد ارائه بودجه بعد از آذرماه خواهیم بود.
انتقاد از آیین نامه داخلی مجلس
معاون پارلمانی رییس‌جمهور که با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت گفت‌وگو می‌کرد، همچنین در خصوص ایراد شورای نگهبان به آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: مخالفت برخی مواد آیین‌نامه داخلی مجلس با قانون اساسی واضح بود که دولت در آن زمان ضمن ارائه نظرات خود به مجلس نسخه‌ای را هم برای شورای نگهبان به عنوان فصل‌الخطاب ارسال کرد که این شورا پس از بررسی آیین‌نامه داخلی مجلس با گرفتن ایراد از برخی مواد آن، مصوبه را برای اصلاح به مجلس بازگرداند.

نقش انحلال سازمان مدیریت در تاخیرهای بودجه‌ای
عباسعلی نورا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با اعلام اینکه دولت برای تقدیم به‌موقع لایحه بودجه به مجلس عزم جدی ندارد و بیشتر وقت خود را در سفر است، گفت: دولت خود را در حاشیه‌‌های گوناگونی گرفتار کرده که این موجب فراموش شدن بخشی از وظایف آن شده است.نورا در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، یکی از دلایل تاخیر دولت در ارائه لایحه‌های بودجه به مجلس را ناکارآمدی معاونت‌های ریاست‌جمهوری خواند و گفت: از روزی که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی منحل و به معاونت نهاد ریاست‌جمهوری تبدیل شد، این تغییر ساختار نیز در تاخیرهای دولت تاثیر گذاشت؛ زیرا ساختار نامناسبی است و تا الان وظایف خود را متنوع کرده و از کارهای اصلی غافل شده‌ است.این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس هشتم، تصریح کرد: دولت مفاد برنامه توسعه را هنوز استخراج نکرده است؛ یعنی حتی موافقتنامه‌ها و آیین‌نامه‌هایی که باید نوشته می‌شد، نوشته نشده است و با این تفاسیر تنظیم سند بودجه بسیار دشوار خواهد بود.
عکس: حمید جانی‌پور


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محسن 90/9/6:: 9:40 صبح     |     () نظر